Tilausohjeet

TÄYTEKAKUT
Täytekakku voi olla perinteinen yksikerroksinen tai kerroksia voi olla useita (eli monta kakkua päällekkäin), kuitenkin korkeintaan kolme. Yhdessä kakussa on tavallisesti kaksi täytekerrosta. Pienin täytekakku on mitoitettu 10 henkilölle. Yleensä kakut mitoitetaan viiden henkilön välein eli 10, 15, 20, 25 henkilön kakut jne. Kakun voi kuorruttaa joko kokonaan sokerimassalla, marsipaanilla tms. tai sitten osittain, esim. sivuille kermapursotukset ja päälle sokerimassaa, marsipaania, kinuskia tms. Osa kakuista voidaan tehdä laktoosittomina tai maidottomina.

Otathan huomioon, että rekisteröityjä tavaramerkkejä tai tekijänoikeudella suojattuja malleja ei saa käyttää kakuissakaan kaupallisessa tarkoituksessa ilman kyseisen oikeudenomistajan lupaa.

Täytekakkujen makuvaihtoehdot
Pohja
Sokerikakkupohja (vaalea tai tumma)
Suklaakakkupohja

Täytteet (mousse)
Mansikka
Vadelma
Sitruuna
Lime
Appelsiini
Mango
Suklaa (tumma-, maito-, tai valkosuklaa)
Kinuski
Mokka
Tai jokin muu toiveesi mukaan

Tilaaminen
Huomioithan, että koristelusta riippuen täytekakun valmistaminen ei välttämättä onnistu käden käänteessä, joten tilaathan kakun vähintään kahta viikkoa aiemmin. Kakun tilaaminen sujuu parhaiten lähettämällä sähköpostia osoitteeseen pvulkko@gmail.com tai käyttämällä yhteydenottolomaketta.

Kerro viestissäsi:
- kuinka monelle henkilölle kakku halutaan
- onko kyseessä yksi- vai monikerroskakku
- minkä kakkupohjan haluat
- mitä täytteitä kakkuun laitetaan
- miten kakku kuorrutetaan ja koristellaan
Kerro myös haluatko kakun laktoosittomana tai maidottomana ja ajankohta, jolloin kakku noudetaan. Voit lähettää myös kuvia, jotka havainnollistavat ajatustasi kakusta.

Kakkujen pakkaus ja säilytys
Kakut pakataan elintarvikekäyttöön tarkoitettuihin kartonkisiin kakkulaatikoihin. Kakut tehdään tukevan kakkualustan päälle, josta kakun voi tarjoilla. Kakut kannattaa säilyttää jääkaapissa laatikossaan ilman kantta, jotta kakun pinta ja koristeet säilyvät mahdollisimman hyvinä. Jos kakun säilyttää kakkulaatikossa kansi suljettuna, on vaara, että koristeet ”hikoilevat” ja menettävät ryhtinsä. Kakkujen suositeltu käyttöaika on kahdesta kolmeen vuorokautta.

Kakkujen nouto
Kakut ovat noudettavissa joko edellisenä iltana tai juhlapäivänä. Kuljettamisessa täytyy olla huolellinen. Kakku kannattaa laittaa tasaiselle alustalle ja myös kuljettaa mahdollisimman tasaisesti. Vastuu tuotteen kuljetuksesta on asiakkaalla.

MUUT MAKEAT LEIVONNAISET
Juusto-/hyydykekakut, marjapiirakat, mokkapalat, kuppikakut jne. tehdään toiveesi mukaisilla pohjilla, täytteillä ja koristeilla. Osa leivonnaisista voidaan tehdä laktoosittomina tai maidottomina. Teethän tilauksen vähintään viikkoa aiemmin.

VOILEIPÄKAKUT
Voileipäkakkujen perustäytteitä ovat mm. kinkku-, broileri-, kasvis- ja kalatäytteet. Voileipäkakut tehdään toiveesi mukaisilla pohjilla, täytteillä ja koristeilla. Voileipäkakun ei tarvitse olla perinteisen mallinen, vaan myös sydämen tai ympyrän mallinenkin voileipäkakku onnistuu. Osa voileipäkakuista voidaan tehdä laktoosittomina tai maidottomina. Teethän tilauksen vähintään kahta viikkoa aiemmin.

MUUT SUOLAISET LEIVONNAISET
Muut suolaiset leivonnaiset, kuten feta-kasvispiirakka, broileripiirakka, kinkkupiirakka tai lohipiirakka, tehdään toiveesi mukaisilla pohjilla ja täytteillä. Osa leivonnaisista voidaan tehdä laktoosittomina tai maidottomina. Teethän tilauksen vähintään viikkoa aiemmin.